Egy, majd több videójáték lokalizációjának történe

Bevezető a bloghoz

2020. november 19. - AdamH

Kedves Olvasók!

Az idei év sok szempontból nem úgy alakult, ahogy terveztem. De a rossz dolgok mellett mindig történnek jók is, ez alól 2020 sem volt kivétel. Az egyik ilyen pozitív élménynek szeretnék emléket állítani ezzel a bloggal.

Mindig is vágytam rá, hogy valami maradandót alkossak az emberek számára, és idén ez végre megvalósult: lehetőségem adódott ugyanis egy videójáték magyar lokalizációját elkészíteni. Úgy gondolom, maga a folyamat érdekes és tanulságos, ráadásul nem találkoztam a témába vágó feljegyzésekkel, ezért kuriózumnak is mondanám a maga módján. A blogban többek közt szeretném bemutatni, mi hogyan zajlott le, milyen problémák merültek fel, tehát egy komplett áttekintést adnék az egész folyamatról. Ha érdekel, mi történt, tarts velem!

Ugyanakkor szeretném hozzátenni, hogy a blog sokkal inkább egy élménybeszámoló lesz, s bár nem mellőzi a szakmai kérdéseket sem, nem azok lesznek középpontban. Terveim szerint - holnaptól kezdve - 3-4 naponta teszek közzé egy-egy új bejegyzést, melyeken keresztül mindenről szó lesz a kapcsolatkialakítástól kezdve a játék megjelenéséig, és még azon is túl. Kérdezni ér! Magáról a játékról is mondok majd véleményt, de egyelőre legyen elég a címe: Partisans 1941. Sajnos a demója átmenetileg nem elérhető, ha ez változna blogolás közben, természetesen jelezni fogom.

(A blog kinézetével sokat nem foglalkoztam, és nem is szeretnék különösebben. Esetleg idővel finomítok rajta, de nem ez az elsődleges szempont.)

A bejegyzés trackback címe:

https://videojateklokalizacio.blog.hu/api/trackback/id/tr5016291110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása